30. listopadu 2016

Drahé kameny a Feng-šuej

Kameny se výborně hodí k ovlivňování a změně atmosféry v místnosti. Přírodní krystaly rozvádějí energii zevnitř ke špičce a dají se cíleně využívat k usměrňování toku čchi.

Má-li se uplatnit vzájemný účinek mezi člověkem a minerálem, je důležité postavit kámen ve vhodné vzdálenosti, tedy mít h ona dosah a na místě, kde je dobře viditelný. Musíme vědět, že ho tam dokážeme vnímat. Pokud se potřebujeme posílit a cítit lépe, zvrátit nepříznivé vlivy nebo získat víc životodárné čchi, můžeme využít celou řadu možností - a hlavně si vybrat z ohromného množství drahokamů, které přicházejí v úvahu. Zde jsou alespoň ty nejdůležitější.

Achát

Je považován za ochranný kámen. Dodává pocit bezpečí a jistotu, neboť člověk se cítí posílený a odolnější proti vlivům zvenčí.

• Geoda: viditelně vystavit v obytném prostoru nebo v místech, kde spíme.
• Řez (destička): při zavěšení nebo vystavení v okně se tak lze chránit proti nepříznivým vnějším vlivům. Po upevnění na dveře WC, popř. koupelny, dokáže přibrzdit nadměrný odtok energie.

Ametyst

Ametyst má pročišťující účinky a přivádí ke střízlivosti. Posiluje schopnost posuzování a jeho vlivem se projevuje upřímnost a čestnost.

• Drúza: vystavit viditelně kdekoliv v místnosti. Dovede pročistit atmosféru.
• Skupina: k podpoře meditace.

Křišťál

Křišťál vzbuzuje nestrannost a jasnost či srozumitelnost. Posiluje vlastní stanovisko, navíc zvyšuje účinek ostatních kamenů. Má výrazný vliv na lidi i jejich okolí; mimo jiné se používá k pročištění místnosti a k léčení na čtyřech různých úrovních - spirituální, duševní, mentální a tělesné.

• Krystal nebo skupina: k vyčištění a rozjasnění místnosti, bytu nebo domu. Jako pomůcka při rozhodování na psací stůl.
• Špičaté vrcholy křišťálu: umístit do středu místnosti, abychom ji vycentrovali; vystavit v okně pro přivádění energetického toku.

Fluorit

Fluorit v nás podporuje schopnost sebeurčení a působí nekompromisní postoj vůči bezpráví, potlačování a útisku. Také probouzí smysl pro pořádek a je považován za prospěšnou pomůcku při učení.

• Ve skupince nebo samostatně: dekorativně vystavit na psacím stole, podporuje schopnost učit se.

Růženín

Růženín podporuje vnímavost a ochotu pomáhat - jak vůči vlastní osobě (mít raději sám sebe), tak vůči ostatním; navíc posiluje empatii nebo schopnost vcítit se.

• Neobroušený kámen: vhodná dekorace na noční stolek u postele. Hodí se i na jídelní stůl nebo konferenční stolek do obývacího pokoje k posílení soudržnosti.

Záhněda

Záhněda nám pomáhá při zvyšování schopnosti unést zátěž a podporuje soustředění.

• Ve skupince nebo samostatně: uplatní se na psacím stole jako těžítko.


Oblast pa-kua:
Kameny můžeme cíleně uplatňovat ve všech oblastech, vždycky podle toho, jakého účinku chceme dosáhnout. V tomto ohledu se nekladou meze vlastní kreativitě a vnímavosti.

Pozor!
Při používání špičatých krystalů nebo skupiny byste měli dbát na to, aby nedocházelo k nežádoucím vedlejším účinkům - vrcholky krystalů nemají mířit na osoby. Proto je otočte od postele nebo sedací soupravy a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den :)