22. listopadu 2016

Harmonizace a odblokování čaker

Někdy mohou být některé, většina, vyjímečně všechny, čakry blokovány, což způsobuje, že životní energie nemůže volně proudit (u blokovaných čaker je jejich frekvence vibrací nízká a někdy až neznatelná). Tyto blokace mohou být nejčastěji způsobeny strachem, zklamáním, napětím, nenávistí, šokem a negativními vlivy na člověka z okolí. Tyto blokády lze uvolnit a čakry harmonizovat například tím, že čakry vystavíme vibracím energie takových frekvencí, na kterých harmonicky fungující čakra bez jakýchkoli blokád kmitá naprosto přirozeně (takovéto frekvence vibrací se nacházejí například u drahokamů, eterických olejů, čistých zářivých barev, tónů, jídla apod.

Jakmile přichází do čaker vibrace, které jsou čistší a jejich frekvence vyšší než ty stávající, rozkmitají se čakry rychleji a blokády postupně mizí. Když se při tomto procesu očišťování uvolňuje z blokád zadržovaná energie, vstoupí jejich obsahy ještě jednou do našeho vědomí. Tak můžeme znovu zažít pocity, kterými byly blokády způsobeny - různé naše strachy, hněv i bolesti, také mohou nastat na přechodnou dobu akutní fáze některých chronických nemocí. Ponechte těmto reakcím volný průběh, nezasahujte do nich a nezkoumejte je. Nepotlačujte ani smích ani slzy. Jakmile se však blokády odstraní a čakry zharmonizují, vrátí se nám hluboká radost ze života, uvolnění a jasnost.

Existuje mnoho způsobů, jak zjistit možnou blokaci jednotlivých čaker. Nejjednodušší, spolehlivé a "snadno" proveditelné jsou tyto způsoby: kyvadlo, cítění rukama a pozorování aury. Pozorování aury však většinou není možné bez předchozího nácviku a tréninku a zatím ne každý dokáže auru vidět. Podobné je to i s "osaháváním" čaker rukama, kdy můžeme cítit sílu proudící energie. Nejvhodnější a nejjednodušší je tedy použití kyvadla. Harmonická čakra způsobuje velké kruhy, opisovány ve směru otáčivého pohybu čakry, nad narušenou čakrou kyvadélko opisuje kruhy malé nebo dokonce žádné.

Drahé kameny nosíme v blízkosti čakry, kterou harmonizujeme nebo si připravujeme k pití "kamennou" nebo "krystalovou"
vodu.

Barvy používáme tak, že se oblékáme do barev té čakry, kterou právě harmonizujeme (zejména v místě, kde se na těle nachází), pijeme barevnou vodu nebo šťávy, nebo konzumujeme potraviny určitých barev. Např.:
  • červená - řepa, jahody
  • oranžová - pomeranč, mrkev
  • žlutá - ananas, banán
  • zelená - zelená paprika, kiwi
  • modrá - švestka
  • fialová - ostružiny, borůvky

Při práci na čakrách bychom si měli uvědomit, že se jedná o propojený systém. Rozhýbáním jedné čakry ovlivníme i čakry zbývající. Abychom předešli nežádoucím účinkům, ať je to přílišné utlačení jedné energie na úkor jiné, nebo naopak nekontrolovatelné projevy nadměrně vybuzené čakry, nezapomínejme na harmonizační cvičení. Ta mohou mít podobu vizualizace a sladění jednotlivých čaker, zpěvu matry "óm" - základního zvuku vesmíru nebo prodýchávání kanálu (středu páteře, respektive středu míchy), na němž jsou hlavní čakry umístěny a kterým proudí mezi čakrami energie.