8. listopadu 2016

Luna a Magie

Nov (Novoluní)

· V tento čas je vhodné odhazovat všechno špatné. Např. pokud chcete přestat kouřit nebo pokud se chcete zbavit jiného zlozvyku, je právě nejvhodnější čas s tím začít.
· Je skvělé ořezat nemocné větve stromům. Stromy se zbaví své tísně a ozdraví se. Očistná koupel bude působit daleko silněji než kdykoli jindy.
· Některé prameny uvádějí, že se jako doba pro rituály nedoporučuje. To platí i tři dny před ním. Tato fáze je příliš silná.

Pozor!
Pokud v sobě máte stesk, pocit ublížení, tajnou touhu po pomstě nebo máte prostě jenom vztek. NEČARUJTE! Temná Luna si zdatně pohrává s negativními emocemi a může způsobit období chaosu, dát průchod nevhodným zvykům, skryté pomstě nebo zpomalit běh událostí.

Přibývající Luna (dorůstající) - Konstrukce

· Je to fáze od Novoluní do Úplňku. Několik hodin po temné fázi se začne objevovat malý srpek ve tvaru písmene D.
· Dorůstající Luna je jako nádech.
· Posiluje, buduje, obnovuje, zahajuje, ukládá energii. Přitažlivost působí v těchto dnech velmi dobře. Čím je Luna kulatější, tím je jeho síla větší.
· V tento čas můžeme obnovit narušené vztahy. Velmi dobře se hojí rány. Rodí se více dětí. Uzavírají se dobré obchody a napadají nás skvělé nápady. Provádějí se konstruktivní rituály a kouzla.
· Čarování na lásku je v tento čas velmi úspěšné.
· Provádějte rituály, jejichž účelem je růst a rozpínání. Např. prohloubení milostných vztahů, stavba domu, růst rostlin, rozšíření obchodní činnosti, rozmnožení peněz, všeobecně: více úspěchů v životě apod.

Úplněk

· Jasná fáze, kdy Luna vypadá jako zářivý kotouč. Velkou silou působí na lidi, zvířata a rostliny. Protože se úplněk pomalu pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu, má každý úplněk vždy jinou sílu.
· V tento den krvácejí rány více než jindy.
· Ořezané stromy většinou odumírají.
· Léčivé síly mají větší sílu a lidé i zvířata se plně podřizují povaze Luny. Jsou agresivní, nervózní, odvážní a bojovní.
· V měsíčním cyklu je něco jako "letní slunovrat" chvíle největšího bohatství krátce před zvratem do opačného stavu.

Ubývající Luna (couvající)- Destrukce

· Je to fáze od Úplňku do Novoluní. Na obloze se objevuje srpek ve tvaru písmene C.
· Couvající Luna je jako výdech.
· Odstraňuje, odtrhává, ničí, vytěsňuje, vysušuje, vydává energii, podporuje aktivitu.
· Dobře se odstraňují bradavice, zlost, nechuť k práci. Výborně se shazují nadbytečná kila. Operace se daří lépe než jindy. Práce nám jde lépe od ruky. Jenom stromy nám moc nepoděkují, když je budeme ošetřovat v tento čas. Provádějí se destruktivní rituály a kouzla.
· Vhodná doba pro rituály, které mají pomoci něco zmenšit, zničit nebo odstranit z vašeho života. Např. nemoci s nežádoucími stavy mysli (nenávist, deprese), zlozvyky, silou myšlenek eliminovat záporné vlivy, viditelné a neviditelné bytosti, vysvobození z neplodných a ochromujících vztahů apod.