16. listopadu 2016

Oranžová

radost, bohatství, teplo

Tato barva nám přináší radost, bohatství, teplo, pohodu, dostatek, úspěch. Nejčastěji bývá spojována s odstraňováním traumat, s moudrostí, zdravým sebevědomím a zároveň s nesmírnou houževnatostí. Podporuje umění a sexuální fantazii. Pokud chceme, aby její vliv byl pokud možno největší, kombinujeme oblečení této barvy s vhodnými doplňky z achátu, korálu nebo topazu.

Oranžová podporuje kreativitu a pomáhá tvůrčí schopnosti skutečně realizovat, a to se vzrušením, sdílně a velmi aktivně. Nepůsobí tak horce jako červená. Je to sociální barva a sděluje potřebu setrvávat pohromadě s přáteli.


Tato barva vyvolává asociace k mnoha výrazům, které vyjadřují vlastnosti jako např. zralý, sytý živý, teplý, suchý, útulný, podzimní, družný, mladistvý, svěží, zářivý. A přesto zůstala v evropské kultuře jen podřadnou smíchanou barvou. Podle konkrétního odstínu se jí v učení feng-šuej přiřazuje element "oheň" nebo "země".

V Magii svící se oranžové svíce používají k posílení vůle k životu a radosti ze života, sebedůvěry. Dosahování úspěchů ve smyslu potvrzení vlastní síly a osobnosti, ale ne ve smyslu materiálním (zelená) nebo sexuálním (červená). Přitažlivost, energie. Zapalujte ji, abyste přitáhli určité vlivy nebo věci.